Опубліковано: 2 Серпня, 2024. Переглядів: 803


На заході України керівник та співробітники ТЦК викрадали чоловіків заради викупу (ФОТО)

На Тернопільщині керівника територіального центру комплектування та чотирьох інших осіб викрили на викраденні чоловіків призовного віку з метою викупу. Злочинну схему викрила Національна поліція.

За даними правоохоронців, зловмисники змушували викрадених чоловіків платити за те, щоб їх не забрали до війська. Часто потерпілі зазнавали побиття.

Організатором схеми виявився керівник місцевого ТЦК. До своєї справи він залучив ще чотирьох осіб, троє із них – працівники центру комплектування, ще один – колишній військовослужбовець.

“Члени ОЗГ вимагали та отримували неправомірну вигоду за розв’язання питань з метою уникнення мобілізації військовозобов’язаними: непроходження ВЛК, оновлення військових даних, отримання відстрочки від проходження військової служби. У місяць “заробітки” зловмисників становили від 100 000 до 150 000 доларів. Отримані гроші організатор та помічники ділили між собою. Розмір “зарплати” залежав від виконаних завдань”, – йдеться у повідомленні.

У поліції наголосили, що очільнику корупційної схеми ще раніше оголосили підозру під час наради з керівниками ТЦК та СП. 24 липня суд обрав фігурантам запобіжні заходи з можливістю внесення застави у 242 тисячі гривень, яку вони сплатили. Однак правоохоронці встановили нові деталі у цій справі.

Нині вже відомо про шістьох людей, які, відповідно до закону, не підлягали мобілізації, однак підозрювані їм погрожували та залякували, вимагаючи кошти.

Після встановлення нових фактів злочинної діяльності фігурантам оголосили підозри за ознаками таких кримінальних правопорушень:

  • ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди);
  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі);
  • ч. 2, 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, вчинене з корисливих мотивів організованою групою);
  • ч. 2, 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу без права внесення застави.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...