Опубліковано: 29 Липня, 2024. Переглядів: 320


З’явився фейковий “указ Путіна” про нібито закінчення війни з 1 листопада цього року

У соцмережах з’явився фейковий “указ Путіна” про нібито закінчення активних бойових дій з 1 листопада цього року і вивід окупаційних військ до кінця зими.

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк пояснив, що це є інформаційною операцією ворога.

Про це він сказав у коментарі “24 каналу”.

За його словами, подібними дезінформаціями агресор сподівається відвернути увагу наших партнерів. Він наголосив, що російська політична еліта насправді не зацікавлена у логічному розв’язанні війни і не піде на мирну угоду, доки армія агресора не зазнає серйозних поразок на лінії фронту.

“У Москві ніколи не ухвалять таких рішень. Вони переконуватимуть, що дотиснуть, виграють, не дивлячись на втрати, зокрема репутаційні. Для них головне перемогти українську коаліцію”, – наголосив Подоляк.

Радник голови ОП зауважив, що Кремль прагне розвивати мілітарний компонент, проводити мобілізації та наступні етапи війни, щоб масштабувати хаос у світі. Саме тому, на його думку, всі документи про закінчення війни – це фейки, адже Росія до такого не готова.

“Для чого цей фейк потрібен? Щоб зменшити увагу України чи проукраїнської коаліції, психологічно вплинути на настрої людей, сказати, мовляв, ще трошки й нібито будуть якісь домовленості”, – підкреслив Подоляк.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...