Опубліковано: 11 Червня, 2024. Переглядів: 324


На Закарпатті ТЦК мобілізували жителя Києва, який з сім’єю приїхав у Солотвино

На вокзалі на Закарпатті 3 червня ТЦК мобілізували 42-річного чоловіка, який привіз дітей з Києва до Солотвина на відпочинок. Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці жінка мобілізованого Оксана Сом.

Як розповіла Оксана, вона з чоловіком, двома дітьми 7 і 4 років, мамою та племінницею 7 років приїхали на Закарпаття поїздом “Київ-Солотвино”.

Після того, як чоловік вийшов з потяга з дітьми та валізами, до нього підійшли люди у військовій формі, перевірили документи.

“Його одразу затримали співробітники прикордонної служби “за перебування в 5-кілометровій прикордонній зоні без належного документа”, — написала жінка.

Чоловіка тримали декілька годин ще з двома затриманими.

Оксана розповіла Суспільному, що в Солотвино вони привезли дітей на відпочинок. Білети забронювали ще у березні в обидві сторони.

“Як тільки ми вийшли з потяга, до чоловіка, Антона Сома, підійшли люди, представились прикордонниками, перевірили документи та запропонували проїхати з ними. З нами були дві наші доньки та племінниця. У старшої дитини почалася панічна атака, менша дитина тримала тата за ногу та не відпускала його. У нас перевірили наші речі, гаджети, перевірили те, які сайти ми відвідуємо. Згодом Антона повезли до Хустського ТЦК”, — додала жінка.

За словами Оксани, в Антона при собі був паспорт та військовий квиток. Дружину до чоловіка не пускали. Ніяких пояснень не дали й виштовхали із-за воріт. Телефон чоловіка був поза зоною. Жінка долучила юриста, але його не пускали в ТЦК. В РТЦК міста Хуст замість телефона йому видали номерок і близько 72 годин він перебував у підвалі, де вони тримають всіх.

“В підвалі холодно, чоловіка як затримали в шортах і футболці, так він там і сидів. Наверх виводили тільки поїсти й покурити. Прохання пройти ВЛК за місцем реєстрації не задовольняли нікому. Підписувати висновок теж зобовʼязували силою — чоловік бачив як били попереднього кандидата, тож йому загрожували тим же”, — розповіла Оксана.

За словами жінки, зараз чоловік знаходиться на навчанні під Одесою.

Що кажуть в ОТЦК

У Закарпатському центрі комплектування та соціальної підтримки повідомили, що під час спільних заходів оповіщення виявили військовозобов’язаного чоловіка, переселенця з Сєвєродонецька, який не надав жодних військово-облікових документів, у яких повинні бути відповідні записи про причетність до військового обліку. Натомість чоловік показав повістку, датовану ще 2022 роком.

“При перевірці через єдиний державний реєстр військовозобовʼязаних “Оберіг” виявилося, що дані стосовно військовозобовʼязаного були відсутні в реєстрі. У звʼязку з цим громадянину запропонували зʼявитися до ТЦК для уточнення даних. Почувши це військовозобов’язаний категорично відмовився виконувати законні вимоги, використовував ненормативну лексику та намагався здійснити напад на спільну групу оповіщення”, — зазначили в ОТЦК.

Фото ТСН


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...