Опубліковано: 2 Червня, 2024. Переглядів: 291


Що буде з доларом у червні: новий прогноз курсу валюти

Національни банк України працює в рамках керованої гнучкості курсу, а тому визначає всі межі та має для цього усі можливості, зокрема й фінансові через золото-валютні резерви. Про це «24 каналу» розповів експерт Андрій Шевчишин.

Він наголосив, що схожа ситуація була наприкінці грудня, коли курс перетнув 38 гривень та йшов до 39 гривень. Зараз аналогічним чином показник перетнув 40 гривень й перейшов в новий коридор.

Аналітик додає, що регулятор показуватиме, де, найімовірніше, зупиниться курс. Це може бути як 41 гривня, так і більше.

Водночас керівник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий вважає, що у червні попри можливі обставини, як об’єктивні, так і суто емоційні, валютні курси не перетнуть «психологічних рисок», а основні валютні зміни не перевищать 2% від початкового курсу червня (до 1 гривні).

 Очікується, що валютні коридори на міжбанку та готівковому ринку будуть майже тотожними: міжбанк – 40 – 41 гривня за долар, та готівковий ринок – 40 – 41 гривня.

Лісовий додає, що навіть якщо за підсумками місяця курс долара перевершить закладений в бюджет середньорічний курс у 40,7 гривні, то це не повинно викликати особливої паніки чи ажіотажу: Ринок «живий» й надалі за певних обставин можна буде спостерігати певне «відкочування» курсів, додав експерт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...