Опубліковано: 2 Червня, 2024. Переглядів: 279


В одній з країн оголосили надзвичайний стан через лихоманку Денге – передається через укуси комарів

У Гондурасі різко побільшало хворих на лихоманку Денге.

Це гостре інфекційне захворювання виникає внаслідок укусів комарів, передає CNN.

31 травня Міністерство охорони здоров’я Гондурасу оголосило надзвичайний стан. Там повідомили, що від початку 2024 року у країні зафіксували понад 23 тис. підозр на захворювання.

Це найвищі показники серед країн Америки. Гондурас посідає друге місце за чисельністю випадків інфікування, поступаючись лише Мексиці.

“Гондурас увійшов у зону епідемії через збільшення випадків захворювання в усіх регіонах країни, а також кількості госпіталізованих пацієнтів через хворобу”, – вказали у Міністерстві охорони здоров’я Гондурасу.

За перші п’ять місяців цього року в усьому регіоні зареєстрували понад 8,65 млн випадків хвороби. Це удвічі більше, ніж за весь 2023-й.

Лихоманка Денге передається людині через укуси інфікованих комарів. Після зараження у хворого виникають симптоми, схожі на грип, які в окремих випадках можуть призвести до смерті.

Однією із причин збільшення ризику поширення епідемії вважають наслідки явища Ель-Ніньо та зміни клімату. Це призвело до підвищення температури повітря, високої кількості опадів та вологості.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...