Опубліковано: 3 Травня, 2024. Переглядів: 352


Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі: де і коли дивитися онлайн

Цього року сходження Благодатного вогню в Єрусалимі, за традицією, очікується в останню суботу перед Великоднем, 4 травня. Це сакральне явище відбувається у священному місці – Гробі Господньому. Видання “Апостроф” розповідає, коли і де дивитися сходження Благодатного вогню онлайн.

Благодатний вогонь символізує присутність Бога і його милосердя до простих смертних.

Його сходження відбувається під суворим контролем.

Диво можна побачити тільки за православним календарем у Велику суботу, цьогоріч ця дата – 4 травня.

Як відбувається церемонія

Напередодні Великої суботи, у єрусалимському храмі спеціально гасять усі свічки, лампадки і кадила. Вранці каплицю, яка зведена над гробом – кувуклію, оглядають делегації всіх християнських церков, а потім запечатують Гроб.

На Благодатний вогонь під храмом чекають 7 християнських конфесій: православна, вірменська, католицька, греко-католицька, коптська, протестантська. Вони повезуть Благодатний вогонь зі Святої Землі додому.

Після того, як Гроб запечатують, розпочинається церковна хода. А Єрусалимський патріарх заходить в кувуклію читаючи молитву. Після сходження Благодатного вогню патріарх запалить і винесе з храму 33 свічки, які символізують кількість років наземного життя Ісуса Христа.

Цікаво, що диво сходження Благодатного вогню відбувається у тому місці, де був похований Ісус Христос. Зараз на цьому місці зведено храм Воскресіння Христова (біля Гробу Господнього),

Коли дивитися трансляцію

Основна церемонія розпочнеться 4 травня о 12:30 за київським часом. Сходження Благодатного вогню можна буде подивитись онлайн у YouTube та соцмережах.

Для того, аби побачити сходження благодатного вогню, до Єрусалиму з’їжджаються багато людей зі всіх куточків світу.

Священники запевнили, що вогонь у Єрусалимі сходиться для того, аби люди “запалювалися вірою”. Вважається, якщо вогонь не зійде, це свідчитиме про наближення кінця світу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...