Опубліковано: 2 Травня, 2024. Переглядів: 349


Україна може почати переговори з Росією: Кулеба назвав головну умову

Комунікації з Росією, а також її участь у мирних переговорах можлива після формування коаліції країн, які поділяють однакові принципи і підходи щодо мирних процесів. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він вважає, що немає сенсу запрошувати Росію на Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії, оскільки не можна гарантувати, що вона діятиме добросовісно.

“Є лише два способи привести Росію до ситуації, коли вона діятиме добросовісно. Перший – це успіх на полі бою, а другий – коаліція країн, які поділяють однакові принципи і підходи. Саме тому на саміт не планується запрошувати Росію як учасника. Тому що мета цього саміту – об’єднати країни, які поділяють принципи і підходи, на яких вони будуть будувати подальші дії”, – зазначив дипломат.

Кулеба додав, що коли коаліція країн буде сформована, після цього може відбуватися комунікація з Росією, і Росія може бути частиною переговорів.

Нагадаємо, уряд Швейцарії під час візиту Володимира Зеленського в січні погодився організувати мирну конференцію. У Росії, яку не запросили на саміт, заявляли, що переговори про мир в Україні, заплановані в червні у Швейцарії, не матимуть сенсу без участі Росії. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що будь-які дії щодо України, які “ігнорують позицію Росії”, “відірвані від реальності”. Конференція, яку українська влада називає Глобальним самітом миру, відбудеться 15–16 червня. Очікується, що участь у ній візьмуть від 80 до 100 країн.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...