Опубліковано: 27 Квітня, 2024. Переглядів: 274


Синоптики дали прогноз погоди на Великдень

Починаючи з передвеликоднього понеділка, 29 квітня, температура повітря підвищуватиметься на 2-5 градусів.

Вербна неділя також очікується теплою.

Найближчими вихідними 27-28 квітня в Україні встановиться сонячна і суха погода.

Такий прогноз дала український синоптик Наталка Діденко.

За інформацією синоптика, залишки атмосферного східного фронту можуть принести невеликий дощ на північному сході країни та на Лівобережжі. Однак це буде несуттєвим. Загалом, у вихідні практично всюди не очікуються опади. Денна температура повітря поступово підвищуватиметься й очікується, що становитиме від +17 до +22 градусів, а на сході країни може сягати +22 до +26 градусів.

У Києві також очікується гарна погода без дощів і з максимальною денною температурою близько +17 градусів.

Починаючи з передвеликоднього понеділка, 29 квітня, температура повітря підвищуватиметься на 2-5 градусів. Вербна неділя також очікується теплою. А на Великдень встановиться тепла погода з температурою повітря від +19 до +25 градусів. У ніч на Великдень очікується суха погода, але вдень 5 травня можливі короткочасні дощі на заході, півночі та центрі країни, а на сході й півдні буде сухо.

Зі свого боку синоптики Укргідрометцентру поінформували українців про те, що 28-29 квітня у країні буде переважно без опадів. Лише на сході та південному сході країни місцями короткочасний дощ, гроза; температура вночі 4-9° тепла, у південній частині та східних областях +8…14 градусів, удень в Україні +18…24 градуси.

На всій території Дніпропетровської та частково на територіях Запорізької та Херсонської областей становитимуть небезпеку стихійні гідрологічні явища III рівня небезпеки. Це пов’язано з тим, що внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження річки Дніпро у старе природне річище, рівні води значно нижчі від відміток водозаборів.

Крім того, за інформацією синоптиків 28 квітня на високогір’ї східної частини Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...