Опубліковано: 27 Квітня, 2024. Переглядів: 248


Не плутати з повісткою: ТЦК вручатимуть новий документ (ВІДЕО)

Після вступу в дію нового закону про мобілізацію територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, окрім повісток, вручатимуть ще оодин документ.

Йдеться про вимогу, яку не слід плутати із повісткою. Про це на своєму YouTube-каналі розповів юрист Роман Сімутін.

Він наголосив, що вимога ТЦК – це не повістка.

“Зверніть увагу, що ТЦК подає щодо вас позов для обмеження в праві керування у разі невиконання вами вимоги, а не повістки. Це два різні юридичні терміни. Якщо раніше з повісткою ТЦК потрібно було якось ще морочитися, щоб вручити її особисто, то вимога вважається доправленою автоматично у разі надсилання рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу громадянина. Форма такої вимоги ТЦК ще не існує, принаймні досі її офіційно не опубліковано та не затверджено Міноборони”, – сказав Сімутін.

Він пояснив, що вимога ТЦК фактично є попередженням, за яким слідує звернення ТЦК до суду щодо обмеження ухилянта у праві керування транспортним засобом.

Такі заходи, за словами юриста, застосовуватимуться шляхом судової процедури, а їм передуватиме алгоритм дій, який має здійснити ТЦК.

Насамперед керівник ТЦК має встановити невиконання громадянином обов’язків: неявку на виклик, непроходження медичного огляду, а також неуточнення у ТЦК своїх військово-облікових даних протягом 60 днів. Потім він має звернутися до поліції щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до ТЦК.

Далі, у разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК, керівник центру впродовж п’яти днів надсилає громадянину в паперовій формі засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення вимоги про виконання обов’язку.

“Цей документ має назву “вимога”, яку не слід плутати з повісткою”, – додав юрист.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...