Опубліковано: 24 Квітня, 2024. Переглядів: 283


Чоловіки й жінки влаштували скандал у центрі видачі паспортів у Польщі (+ВІДЕО)

У мережу потрапили декілька відео, знятих у Паспортному сервісі ДП “Документ” у Варшаві. На записах чоловіки і жінки сваряться з працівниками центру і вимагають видати їм документи. Люди не добирають слів.

Відео “бунту”в польському підрозділі ДП “Документ” після заборони на видачу закордонних паспортів опублікував на своєму Telegram-каналі журналіст Костянтин Андріюк.

“А де були ці люди, коли польські фермери перекривали кордон?” — ставить риторичне запитання медійник.

На відео чоловік призовного віку пояснює російською мовою працівниці центру, що їх (працівників Паспортного сервісу) також кинуть “на гроші” і “ви будете стояти так само як ми”.

Через хвилину на відео уже лунає крик жінки. “Чого мій чоловік, б**ть, повинен служить?! за таку ман*у як ти? (мати, багато матів) Віддай документи і їдь в Україну ти, б…, служи”, — вигукує відвідувачка центру видачі паспортів.

“Ні докумєнтов, ні дєнєг, осталися бомжамі”, — констатує інша жінка за кадром.

Ще одне відео з Варшави.

Як повідомили на сторінці Паспортного сервісу, видачу готових документів у Варшаві призупинено через технічні причини.

“Подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі.
Видача паспортів можлива для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації”, — повідомили на сторінці центру у Facebook.

Користувачі соцмережі засипали допис обурливими коментарями.

МЗС опублікувало роз’яснення щодо тимчасового припинення надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку:

  • Надання таких послуг припиняється, доки інформаційно-комунікаційні системи МЗС не будуть змінені відповідно до закону про мобілізацію;
  • після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня 2024 року ” процес прийняття та розгляд заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону”;
  • хоч закон ще не набрав чинності, надання послуг припиняється, оскільки термін розгляду заяв може перевищити час, що залишився до набрання чинності законом;
  • якщо чоловік призовного віку оновить дані в ТЦК , то він матиме доступ до надання консульських послуг. Як саме можна буде оновити дані – вирішується.

Що кажуть у МЗС

В міністерстві закордонних справ України напередодні оприлюднили заяву, що в умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист Батьківщини.

“Захист прав та інтересів громадян України за кордоном завжди був і залишається пріоритетом МЗС. Водночас в умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист Батьківщини від знищення. Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна”, — написав міністр МЗС Дмитро Кулеба в мережі X.

Він додав, що обовʼязок оновлювати свої документи в ТЦК існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію.

“Якщо ці люди вважають, що хтось там, далеко на фронті, воює і віддає свої життя за цю державу, а хтось посидить за кордоном, але при цьому буде отримувати послуги від цієї держави, — то так це не працює. Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справделивого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно”, — сказав Кулеба.

Юлія Скорик, Експрес

Читайте також:

Мобілізація українських чоловіків за кордоном: в МЗС зробили заяву

Українці за кордоном: є погані новини

Українські чоловіки штурмують центр видачі паспортів у країнах Євросоюзу (+ВІДЕО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...