Опубліковано: 8 Квітня, 2024. Переглядів: 206


Смартфон можуть замінити новим девайсом: що про нього відомо

Керівник OpenAI Сем Альтман, автор популярного чат-бота ChatGPT, і один із творців iPhone Джоні Айв працюють над новим девайсом, який може замінити смартфон.

Інноваційний пристрій функціонуватиме на базі штучного інтелекту (ШІ) і, найімовірніше, буде схожий на Humane AI Pin – нещодавню розробку від вихідців з Apple, йдеться в матеріалі порталу The Information.

“Замінник смартфона” перебуває на ранній стадії розробки. Передбачається, що він матиме деякі функції сучасних смартфонів, але при цьому сам гаджет не буде схожий на мобільний пристрій у звичному для всіх уявленні. Так, йому не обов’язково мати дисплей і традиційні додатки – механізм ШІ може зробити все за вас, без торкань і прокрутки.

Це може бути компактний пристрій, чимось схожий на пейджер, який вирішуватиме за людину її повсякденні завдання.

Чутки про співпрацю Джонатана Айва і Сема Альтмана вперше з’явилися ще торік. Саме тоді стало відомо, що вони беруть участь у створенні гаджета, який може “перевернути світ технологій”, як це зробив iPhone, і навіть вмовили голову SoftBank Group Corp зробити багатомільярдні інвестиції в нову компанію.

І якщо про Альтмана останнім часом говорять дуже багато, то про Джонатана Айва могли забути. Під час 30-річної роботи в Apple він керував командою дизайнерів, відповідальною за iPod, iPhone, iPad і MacBook, тож можна очікувати, щоб не було в розробці, воно матиме стильний вигляд.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...