Опубліковано: 7 Квітня, 2024. Переглядів: 333


У поліції пояснили, як доставляють людей до ТЦК

Підрозділи Національної поліції отримують звернення від ТЦК щодо тих, хто ухиляється від призову. Вони тільки доставляють таких людей до центрів комплектування. Опісля на громадян складаються адміністративні протоколи.

Про це розповів начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції. Максим Ахрамєєв наголосив, що людей розшукують після внесення даних до інформаційної системи.

“Виключно доставляємо”

Ахрамєєв зазначив, що механізм врегульований постановою Кабміну, де передбачено звернення. Воно надсилається до підрозділів поліції. Далі правоохоронці вносять інформацію до єдиного обліку інформаційної підсистеми Нацполіції й починають перевірку.

“Після встановлення таких осіб ми доставляємо, виключно доставляємо, до найближчого ТЦК та СП з метою з’ясування всіх обставин та складання адміністративного протоколу уповноваженим офіцером ТЦК згідно зі статтею 210 КУпАП”, – підкреслив полковник.

Якщо людина, щодо якої винесли таку постанову, може довести, що причини неприбуття поважні, то адміністративна справа закривається.

“Якщо ж особа не має можливості довести, що вона не з’явилась із важливих причин, то складається постанова про накладення адміністративного штрафу”, – підкреслив полковник.

Нещодавно Уповноважений з прав людини заявив, що працівники ТЦК не мають права затримувати людей на вулиці. Дмитро Лубінець підкреслив, що тільки поліція має повноваження зупиняти, перевіряти документи та висувати законні вимоги. Якщо ж йдеться про рейди, то поліцейські мають бути в складі групи без винятку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...