Опубліковано: 27 Березня, 2024. Переглядів: 880


В одній із західних областей за неявку до ТЦК розшукуються 40 тисяч осіб

Івано-Франківська область бореться з ухиленням від призову за допомогою системи “Оберіг”. Про це пише місцеве видання Курс.

Близько 40 тисяч мешканців регіону перебувають у розшуку за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Як повідомив заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП полковник Роман Боднар, особи, внесені до системи «Оберіг», офіційно перебувають у розшуку.

Поліція має право примусово доставляти їх до ТЦК в порядку адміністративного затримання. До бази потрапляють ті, хто проігнорував повістку, не став на облік або іншим способом ухилився від призову.

Роман Боднар наголошує, що явка до ТЦК за викликом є обов’язковою. Виклик може здійснюватися будь-яким доступним способом: в громадських закладах, на вулиці, на підприємстві, в транспорті або за адресою проживання. У разі відмови від підписання повістки, проводиться відео фіксація за допомогою бодікамер та складання протоколу.

Система “Оберіг” допомагає виявляти та притягувати до відповідальності тих, хто намагається уникнути виконання свого військового обов’язку. Заходи щодо розшуку призовників та військовозобов’язаних триватимуть і надалі, щоб забезпечити справедливість та рівність у виконанні громадянського обов’язку захисту Батьківщини.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...