Опубліковано: 21 Березня, 2024. Переглядів: 652


На Закарпатті жінка народила п′яту дитину під дверима пологового будинку

Про такий випадок повідомили на сторінці 103 Закарпаття у соцмережі Фейсбук.

“Стрімкі пологи – це завжди непередбачуваний розвиток подій. Наші фахівці у таких випадках намагаються якнайшвидше транспортувати породіллю до медичного закладу. Але, інколи ситуація потребує негайного втручання медиків екстренки, і тоді доводиться мобілізувати всі знання і ресурс.

Так сталося і сьогодні вночі, коли о 01.53 на лінію «103» поступив виклик: «Великий Березний, народжує жінка 24 роки, п’яті пологи».

На виклик виїхала бригада № 1302 (фельдшер Тетяна ШЕБА, водій Юрій ПОВХАН).

«За кілька хвилин – ми біля породіллі, – розповідає фельдшер. Перейми кожні 20 хвилин. Обережно допомагаємо вагітній сісти в авто «швидкої» і прямуємо до пологового будинку. Дорогою родова діяльність активізується і вже в Ужгороді, на вулиці Собранецькій, стає зрозуміло – не встигаємо, потрібно пологи приймати в медичному авто… На щастя, все пройшло без ускладнень, народилась здорова дівчинка: 9 балів по шкалі Апгар, 50 см, вага 2800 грам».

Немовля народилося в автомобілі «швидкої», біля пологого будинку. Мама і новонароджена почувають себе добре.

Фельдшер Тетяна розповідає, що це були її перші пологи в “швидкій”. Хоча вона дуже хвилювалася, практичні навички та знання, отримані під час навчань у тренінговому центрі КНП “ЗЦЕМД МК”ЗОР, допомогли їй мобілізуватися та провести всі необхідні маніпуляції відповідно до Протоколу.

Вітаємо маму і новонароджену з цією чудовою подією та висловлюємо подяку нашим неймовірним медичним працівникам за їхню невтомну роботу та відданість!”, – йдеться у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...