Опубліковано: 20 Березня, 2024. Переглядів: 375


Папа Римський зробив нову заяву про мирні переговори між Україною та Росією

Після того, як Папа Римський оскандалився висловлюванням про “білий прапор”, понтифік знову заявив про мирні переговори. Що сказав очільник Ватикану.

Папа Римський Франциск після хвилі критики у бік його позиції щодо війни в Україні повторив свій заклик до мирних переговорів з Росією. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Vatican News.

Папа Римський знову закликав до мирних переговорів

У своїй щотижневій аудієнції у Ватикані понтифік згадав жителів “мученицької України і Святої Землі, Палестини, Ізраїлю, які так сильно страждають від жахів війни”.

“Ніколи не забуваймо, що війна – це завжди поразка. Ми не можемо рухатися вперед під час війни. Ми повинні докладати всіх зусиль, щоб говорити і вести переговори”. – сказав аргентинець.

Зазначимо, що раніше Папа Римський Франциск потрапив у скандал, бо, говорячи про війну, сказав, що Україна повинна мати “відвагу білого прапора” і бути готовою вести переговори. В уточненому коментарі представник Ватикану зазначив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.

Слова Папи викликали широкий резонанс і багато критичних коментарів. Зокрема, очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що Папі слід було б звернутися із закликом до президента РФ Володимира Путіна щодо виведення окупаційних військ з України. Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань зауважив, що мир “в руках однієї людини” – очільника Кремля, тому що війна почалася і триває через нього.

Дмитро Кулеба подякував Папі Римському “за молитву”

Глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів Папі Римському, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.

“Наш прапор — синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підніматимемо інших прапорів”, – наголосив Кулеба в соцмережі Х.

За словами глави МЗС України, найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це “переговорами”.

“Що стосується білого прапору, то з історії першої половини ХХ століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя”, – зазначив Кулеба.

Водночас очільник зовнішньополітичного відомства України подякував Папі Франциску “за постійні молитви за мир”.

“Продовжуємо сподіватися, що після двох років нищівної війни в серці Європи він знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців”, – підсумував він.

Олег Зубарук, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...