Опубліковано: 11 Березня, 2024. Переглядів: 2721


Скандал на Закарпатті: як викрили медика, підозрюваного у сексуальному насильстві (ВІДЕО)

Лікаря із Закарпаття підозрюють у тому, що він вводив пацієнтів у медикаментозний сон, ґвалтував і знімав все на відео. У поліції кажуть: мають дані про щонайменше 1о потерпілих.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Світлани Деніщук.

Як викрили медика, підозрюваного у сексуальному насильстві

За даними поліції лікар-ендоскопіст, якого підозрюють в сексуальному насильстві щодо пацієнтів, працював у поліклінічному відділенні Іршавської міської лікарні. Після звинувачень, він написав заяву на звільнення.

Колеги кажуть, за майже 30 років його роботи жодних збочень за ним не помічали. Не скаржилися на нього і пацієнти.

Але місяць тому, розповідає директор,  в лікарні стався справжній скандал. Один з пацієнтів після процедури заявив – лікар його домагався.

“Нас повідомили правоохоронні органи, що був дзвінок на 102 про дії сексуального характеру від нього до пацієнта. Після того, як прибули правоохоронці, почали слідчі дії і у нього в кабінеті і вдома. І там вже вилучили і фото, і інші докази”, – каже директор Іршавської міської лікарні Сергій Караслай.

Сергій Караслай / ©

Що кажуть у поліції

Під час обшуку в телефоні підозрюваного правоохоронці знайшли десятки інтимних фото та відео пацієнтів. А згодом писати заяви на медика почали й інші потерпілі.

“Ми одразу відкрили кримінальне провадження за цим фактом. Було проведено всі необхідні слідчі дії. І зібравши достатньо доказів наші слідчі повідомили медику про підозру. З того що у нас є у матеріалах кримінального провадження, тобто де дійсно люди звернулися – то у нас є 10 таких фактів”, – каже речниця поліції Закарпаття Ганна Дан.

Колеги кажуть, що підозрюваний  “був спокійною людиною і сумлінним працівником” 

Колеги підозрюваного ошелешені. Мовляв, 56-річний лікар був спокійною людиною і сумлінним працівником. До того ж жодних препаратів, якими міг вводити пацієнтів у медикаментозний сон за протоколом не використовував.

Іршавська міська лікарня / ©

“Спокійна, адекватна людина. Ніяких претензій від пацієнтів не було. Ви розумієте – не можливо, щоб там нікого не було. Там постійно люди ходили, другий поверх. Люди були, колеги ходили”, – каже заступник директора по поліклінічній роботі Андрій Панько.

“Він не мав доступу до жодних сильнодіючих препаратів. Він звичайний лікар-ендоскопіст. І такого поняття, як ввести у медикаментозний сон? Для цього ж треба реаніматолога. Це ж така процедура, що не просто вколов і все людина спить. Так не буває”, – додає директор Іршавської міської лікарні Сергій Караслай.

За словами правоохоронців, справа щодо медика вже на завершальному етапі й невдовзі її передадуть до суду. Підозрюваному інкримінують  сексуальне насильство. Зараз він під нічним домашнім арештом. Якщо провину доведуть, чоловіку загрожує до 8 років вʼязниці.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...