Опубліковано: 6 Березня, 2024. Переглядів: 476


Суддя Господарського суду Закарпатської області не знає, коли ухвалили Конституцію – епічне відео

Під час співбесіди кандидат на посаду судді Конституційного суду, суддя Господарського суду Закарпатської області Любомир Андрейчук не зміг відповісти на запитання, коли ухвалили Конституцію. Відео опублікувала Фундація DEJURE.

Співбесіда проходила у Конституційному суді.

“Коли була прийнята Конституція України і з яких глав і статей вона складається?”, – запитали суддю.

На що Андрейчук відповів: “Можу не відповідати на питання?”.

Суддю все ж таки попросили дати відповідь. Після 12-секундної паузи він відповів: “91-ий рік”.

Після цього у залі хтось сказав: “96-й”. Андрейчук повторив: “96-й”.

“Попри те, що Андрейчук працює суддею в Ужгороді, він не декларував там житла з 2015 по 2022 рік. Пояснив це суддя тим, що з понеділка по пʼятницю проживав у знайомих, батьків друзів, а квартиру не орендує (вже протягом близько 10 років)”, – розповіли DEJURE.

У членів дорадчої групи експертів виникло запитання щодо квартири у Львові: з 2006 по 2009 рік суддя сплатив за квартиру понад 300 тис. грн.

Андрейчук пояснив, що це був подарунок батьків на весілля у вересні 2006 року. Проте перший внесок за квартиру був ще до весілля, у січні. Суддя сказав, що до весілля готувалися довго, тож батьки подарували гроші до самої події.

Також на співбесіди були запитання щодо порушення вимог декларування і походження двох земельних ділянок у Буковелі.

Суддя у деклараціях зазначив лише одну земельну ділянку у селі Поляниця. За словами кандидата, у 2004 він придбав її для сільського господарства за 6 772 грн грн, а потім розділив і змінив цільове призначення на будівництво житлових будинків (з метою будівництва готельного комплексу).

У 2016 році він продав їх за понад чотири мільйони гривень, а кошти отримав у готівці. В експертів були запитання як він зміг змінити цільове призначення землі. На що Андрейчук відповів, що покупці забрали всі документи.

Також на співбесіді в Андрейчука запитали про самоплагіат у його дисертації, яку він захистив у 2018 році. Втім суддя не зміг пояснити, що таке самоплагіат.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...