Опубліковано: 5 Березня, 2024. Переглядів: 469


Декларація закарпатського нардепа Петьовки: 110 тисяч євро, 70 тисяч доларів готівкою і картини художників

Закарпатський народний депутат Василь Петьовка, який перебуває у депутатській групі “Довіра”, задекларував дві земельні ділянки, майже 441 тисячу гривень зарплатні та 110 тисяч євро і 70 тисяч доларів готівкою.

Про це йдеться у його декларації за 2022 рік в Єдиному державному реєстрі декларацій. Декларація за 2023 рік повинна бути опублікована пізніше в цьому році.

Нерухомість та земельні ділянки

Відповідно до інформації на сайті, особисто Василь Петьовка володіє двома земельними ділянками, загальною площею 16,3 тисячі квадратних метрів. Він проживає у будинку дружини, площею 2 тисячі квадратних метрів і вартістю понад 7 млн грн.

Окрім будинку, у власності дружини нардепа Марини Петьовки є дві квартири загальною вартістю понад 3,2 млн грн і три земельні ділянки.

Автомобілі

Згідно з декларацією Василь Петьовка не володіє автомобілем, проте його дружина Марина Петьовка задекларувала новий Volkswagen Touareg, вартістю 2,3 мільйона гривень і Mercedes-Benz S400 за 1,4 мільйона гривень. Додамо, що журналісти Bihus.info у вересні повідомили, що фірма дружини Петьовки купила ще чотири автомобілі. Однак Василь Петовка сказав, що нічого не знає про ці автівки.

Доходи та заощадження

Василь Петьовка задекларував 440,9 тисячі гривень зарплати. На банківських рахунках народного депутата розміщено 1,1 мільйона гривень. Також нардеп має 110 тисяч євро і 70 тисяч доларів готівкою.

Дружина нардепа Марина Петьовка задекларувала 689,5 тисячі гривень доходу від підприємницької діяльності, 4 мільйони гривень дивідендів і понад 2 мільйони гривень доходу від відчуження рухомого майна. Вдома вона тримає 130 тисяч євро, 70 тисяч доларів і 15,2 млн грн готівкою.

Також дружина народного депутата задекларувала 7 картин українських художників Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі та Валентини Цвєткової та годинники Hublot та Frank Muller.

Що відомо про Василя Петьовку

Василь Петьовка — народний депутат обраний за №72 округом. Входить до депутатської групи “Довіра”. У 2014 році обраний нардепом до ВР 8 скликання за 72 округом (Закарпатська область) як самовисуванець та член партії “Єдиний центр”. З 2015 року – член депутатської групи “Воля Народу”, до того був позафракційним. Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики і земельних відносин, — повідомляють на сайті руху “Чесно”.

У вересні 2022-го року НАЗК склало адмінпрокотол стосовно Петьовки, який скористався своїми повноваженнями в особистих цілях під час війни. Петьовка звернувся до голови Закарпатської ОВА щодо надання права вільного пересування через державних кордон України для його сина, двоюрідного брата та батька дружини сина.

За даними журналістів Bihus.info під час повномасштабної війни Василь Петовка придбав автомобілі загальною вартістю майже 600 тисяч доларів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...