Опубліковано: 5 Березня, 2024. Переглядів: 387


У Польщі з неба впав підозрілий предмет: поліція на місці, повідомлено військових

На Польщу впала повітряна куля з написами кирилицею. Це третій такий випадок за останні 48 годин.

Попри те, що влада запевняє, що ця куля – метеорологічна, тобто, допомагає визначати погоду, знахідку обіцяють ретельно перевірити.

Над Польщею літають дивні об’єкти: що відомо

Уламок метеорологічної кулі знайшли сьогодні в селі Кєрвік поблизу Щитно у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

“Поліція забезпечила охорону об’єкта та повідомила про це військових”, – розповіла сержантка Емілія Плавська з Окружного управління поліції у Щитно, інформує Polsat.news.

Вчора підозрілий предмет приземлився в полі поблизу села Варкалки поблизу Мілакова (Вармінсько-Мазурське воєводство).

Окружна прокуратура в Ольштині повідомила, що також вчора подібна повітряна куля впала в містечку Харш поблизу Венгожево. За словами журналіста RMF FM, обидва знайдені вчора об’єкти мали бути з регіону Крулевець, Росія. Про це свідчать кириличні написи.

Це вже третій подібний випадок за останні 48 годин. Відомо, що на жодній з повітряних куль не було жодних спеціалізованих пристроїв.

І поліція, і прокуратура стверджують, що метеорологічні кулі знаходили над регіоном задовго до того, як міжнародна ситуація стала напруженою.

“Іноді такі повітряні кулі випускали просто для того, щоб перевірити напрямок вітру”, – сказав речник окружної прокуратури в Ольштині Даніель Бродовський.

Однак він додав, що кожна знахідка має бути перевірена та розслідувана.

Міністр оборони прокоментував польоти куль над Польщею: питанням займаються держслужби

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш прокоментував інциденти з кулями.

“Вчора я говорив про одну метеорологічні кулі, цим питанням займаються державні служби, здається, що сьогодні схожа ситуація, що це теж метеорологічна куля. Але, звичайно, ці справи будуть предметом розгляду наступного безпекового комітету, який буде скликаний наступного тижня.

Я знаю, що президент планує Раду нацбезпеки перед від’їздом до Сполучених Штатів, а після його візиту до Сполучених Штатів буде скликано комітет з національної безпеки, який я очолюю. Ми розповімо про кілька випадків потрапляння метеорологічних аеростатів на територію Республіки Польща. Поліція керує розслідуванням”, – сказав він.

Додамо, у 2023 році було багато розмов про китайську повітряну кулю, яка з’явилася над територією США. Китайці стверджували, що це була цивільна метеорологічна повітряна куля, яка збилася з курсу. Американці, однак, стверджували, що це повітряна куля-шпигун – і, за наказом президента Джо Байдена, її збили біля західного узбережжя США. Це призвело до кризи дипломатичних відносин між США та Китаєм та скасування в останню хвилину візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Пекіна.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...