Опубліковано: 4 Березня, 2024. Переглядів: 231


Удари РФ по українській енергетиці: аналітики попередили про небезпеку

Якщо Захід затримуватиме надання Україні допомоги у сфері безпеки, її енергетична інфраструктура стане вразливішою до ударів РФ. Про це, зокрема, заявляють українські енергетики, пише у новому зведенні Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на інтерв’ю виконавчого директора приватної енергетичної компанії ДТЕК Максима Тимченка виданню Financial Times.

За його словами, затримання безпекової допомоги послабило здатність України протистояти російським атакам на енергетичну інфраструктуру.

Тимченко також розповів, що Україна була готова захистити енергетичну інфраструктуру на початку зими 2023-2024 років. Але в останні тижні дедалі більше російських безпілотників і ракет досягли своїх цілей.

Представник ДТЕК уточнив, що 2024 року російські війська вже 160 разів обстріляли українську енергетичну інфраструктуру. Внаслідок атак понад мільйон домогосподарств і підприємств було знеструмлено.

Аналітики ISW нагадали, що Росія завдала кількох масштабних ударів по Україні у грудні 2023 року, в січні та лютому 2024 року. Загарбники при цьому змусили українські сили використати значну кількість перехоплювачів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...