Опубліковано: 29 Лютого, 2024. Переглядів: 235


Сирський: ситуація на фронті критична, були прорахунки командирів

Головнокомандувач ЗСУ назвав причини втрати Україною своїх територій.

Україна останні два тижні щоденно втрачає свої території.

Щоб з’ясувати в деталях, що відбувається, на фронт терміново вирушив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Ось, що він каже про побачене на нулі.

Особливо важко на Авдіївському і Запорізькому напрямках

​​”Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту. Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка.

Тривають жорсткі бої в районах Вербове та Роботине, над якими ворог намагається повернути контроль. Свою роботу в районі бойових дій я розпочав з ОТУ “Донецьк”, в частинах, які тримають оборону на Авдіївському напрямку”, – розповів головком.

Однак крім шаблонних фраз Сирський робить приголомшливу заяву, каже – виявив “прорахунки” командирів, які безпосередньо могли вплинути на ситуацію на полі бою.

“Під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках. Мною було вжито всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів”, – визнав генерал.

Що відбувається на інших напрямках?

Триває оборона і на Бахмутському, і на Куп’янському напрямках.

Ситуація на Бахмутському напрямку дуже складна. Противник вже веде бойові дії в межах населених пунктів Іванівське, Богданівка, заявив начальник пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Ілля Євлаш.

“Росіяни продовжують підсилювати свої резерви, перекидають туди свої підрозділи “Шторм-Z”,  “Шторм V”, мотострілецькі полки, танкові полки. Крім того, ворог активно застосовує артилерію та авацію. Росіяни нанесли 56 ударів по позиціях українських військ, відбулось 8 бойових зіткнень,

Росіяни ніде не шкодують своїх людей. Начальник пресслужби ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш зазначив, що скільки б ЗСУ не знищили окупантів, Росія підкидає і підкидає новобранців, таке собі штурмове “м’ясо”. Путіну терміново потрібні “перемоги”. Так тиснути на фронт росіяни можуть ще щонайменше до середини березня, до виборів в Росії, бо Путіну треба показати виборцям перемоги.

Водночас є й гарні новини. Бійці 3-ї штурмової бригади вибили окупантів із Красногорівки на Донеччині. Нагадаємо, що напередодні сили армії РФ накатами атакували південно-східну частину Красногорівки та ввійшли до міста. Зачистку міста підтвердив і заступник командира бригади Максим Жорін.

Максим Качурівський, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...