Опубліковано: 25 Лютого, 2024. Переглядів: 779


Деяких багатодітних чоловіків також мобілізують: законопроект ВР має підводні камені

Версія законопроекту про посилення мобілізації передбачає призов чоловіків, які проштрафилися з аліментами. Тому багатодітним батькам-порушникам вже зараз варто задуматися, як покрити заборгованість, інакше у держави будуть законні підстави забрати їх в армію. Версія законопроекту про посилення мобілізації, яка нині перебуває на розгляді Верховної Ради, передбачає призов чоловіків, які проштрафилися з аліментами. Про це повідомила юристка Христина Очкур, яка є фахівцем адвокатського бюро “Пані в законі”.

Мобілізація в Україні: чому деяких багатодітних чоловіків візьмуть до армії

“Як відомо, офіційно законопроект 10449 досі не прийняли в Раді, але в ньому прописаний цікавий момент, який передбачає можливість мобілізації багатодітних чоловіків, – цитує УНІАН Христину Очкур. – Чоловіки, які не платять аліменти, при цьому мають троє або більше дітей, можуть потрапити під мобілізацію, незважаючи на те, що багатодітні”.

За її словами, нова версія законопроекту внесе правки до статті 23 щодо пункту про відтермінування мобілізації для згаданої категорії українців. “Якщо за законопроект проголосують у такому вигляді, то багатодітні чоловіки, які не платять аліменти, не зможуть скористатися правом на відстрочку”, – уточнила юристка.

Вона порадила не зволікати з виконанням своїх зобов’язань, адже суми аліментів самі по собі не згорять і нікуди не зникнуть. Очкур вважає, що якщо щодо призову осіб з інвалідністю Рада ще може прийняти нові правки, то по моментах із заборгованістю аліментів – навряд чи.

Відзначимо, що багатодітними в Україні вважають сім’ї, у яких є троє або більше дітей неповнолітнього віку (до 18 років).

Законопроект про посилення мобілізації: Руслан Стефанчук зробив заяву

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що внесе законопроєкт про мобілізацію на розгляд парламенту, як тільки його опрацює Комітет з питань нацбезпеки та оборони та будуть розглянуті всі правки. Про це він сказав у кулуарах форуму “Україна. Рік 2024”, пише hromadske.

“Чотири тисячі правок. Він зараз перебуває в Комітеті. Як тільки буде завершений розгляд в Комітеті, він буде внесений до парламенту”, – зазначив Стефанчук.

Голова Верховної Ради додав, що поки навіть невідомо, які правки в цілому є, їх наразі лише зводять в Комітеті. “До 21-го вносилися правки. От вони внеслися, і далі ми будемо дивитися, коли Комітет буде готовий, він буде внесений. Чотири тисячі правок, і всі вони повинні бути розглянуті Комітетом”, – резюмував Руслан Стефанчук.

Олег Зубарук, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...