Опубліковано: 8 Лютого, 2024. Переглядів: 171


Вчені створили штучний інтелект-дитину: що вона може

Китайські вчені повідомиил про створення першої у світі “ШІ-дитину”.

Її поведінка та здібності аналогічні три- або чотирирічній справжній дитині, пише Oddity Central.

Штучний інтелект отримав ім’я Тонг Тонг або Маленька дівчинка. Її створення вважають величезним кроком у напрямку AGI (загального штучного інтелекту).

Модель представили на виставці Frontiers of General Artificial Intelligence Technology.

Вона здатна до автономного навчання і демонструє рекордний рівень емоційної залученості, якого досі не спостерігалося в розробці ШІ.

“Тонг Тонг має розум і прагне зрозуміти здоровий глузд, якому вчать люди. Вона відрізняє добро від зла, висловлює своє ставлення в різних ситуаціях і має силу формувати майбутнє”, – кажуть у Пекінському інституті загального штучного інтелекту.

Під час виставки відвідувачі могли поспілкуватися з ШІ. Якщо віртуальний аватар був запрограмований надавати перевагу чистоті навколо, він фіксував криву фотографію на стіні і навіть приносив табуретку, на яку можна було залізти, щоб дістатися кадру, якщо він був надто високим. Якщо хтось проливав молоко, Тонг Тонг приносила ганчірку.

Унікальною є здатність Тонг Тонг самостійно призначати собі завдання на основі власних цінностей та ідеалів. Науковці кажуть, що вона здатна самостійно навчатися і має свою радість, гнів і печаль.

Спілкуватися вона може за допомогою слів, міміки та жестів. Здатна розпізнавати та передавати різні почуття і реагувати на емоційний стан інших.

“Щоб просунутися до загального штучного інтелекту, ми повинні створити сутності, які зможуть розуміти реальний світ і мати широкий спектр навичок”, – сказав директор BIGAI Чжу Сунчун.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...