Опубліковано: 27 Січня, 2024. Переглядів: 654


Масштабний зсув ґрунту у селі на Закарпатті: показали моторошні кадри (ВІДЕО)

Закарпатець Михайло Фіцай показав моторошні кадри надзвичайної ситуації у селі Красна Тячівського району на Закарпатті.

“Поблизу села Красна на Тячівщині стався масштабний зсув грунту, розмірами безпрецедентний для цих місць, перетворивши тиху місцевість у зону руйнування та екологічного лиха. Масштаби катастрофи: майже 1 кілометр довжиною і шириною від 250 до 300 метрів – вирвано все на шляху, у тому числі сотні 70-річних дерев.

Подія сталася через комбінацію танення снігів та періодичних дощів, які насичили ґрунт вологою, підірвавши його стабільність. На жаль, це не лише призвело до зсуву, але й перешкодило нормальному функціонуванню річкового потоку, який тепер перегороджений обваленим грунтом.

Представники влади та ГУ ДСНС України у Закарпатській області негайно взялися за роботу. Директор Філії «Мокрянське лісове господарство» ДП «Ліси України» Кубинець Микола Дмитрович, головний лісничий, прикордонники та заступник голови Тячівської адміністрації об’єднали зусилля, щоб врятувати ситуацію та мінімізувати наслідки катастрофи. Створена районна комісія зайнялася координацією дій та пошуком шляхів подолання надзвичайної ситуації.

Однак загроза не минула, адже зсув грунту поширився настільки, що загрожує безпеці місцевого населення. Навіть хлів з поля зміщений на цілих 20 метрів вниз, що є ще одним сигналом серйозності ситуації.

Крім очевидних негараздів, ця катастрофа породжує інші серйозні проблеми. Зсув грунту створив загрозу для роботи міні-гідроелектростанції у селі Красна. Маса рухомого ґрунту, що надто велика для очищення шляхом звичайних технічних засобів, може замулити річку, на якій функціонує станція, загрожуючи її роботі.

На сьогоднішній день це не лише надзвичайна подія, але й тяжка катастрофа, яка потребує негайних заходів та серйозної уваги з боку всіх сторін.

Це відео ставить перед глядачем серйозні проблеми, пов’язані з природними катастрофами та їхніми наслідками для життя та безпеки людей”, – йдеться у репортажі Михайла Фіцая.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...