Опубліковано: 29 Грудня, 2023. Переглядів: 357


Невідомий об’єкт залетів до Польщі: генерал озвучив два сценарії, скликають термінову нараду

Вранці 28 грудня на територію Польщі з боку українського кордону залетів невідомий літальний об’єкт. Польські військові заявили, що він перебував під постійним наглядом армії. Втім його досі не можуть знайти. Президент країни Анджей Дуда скликає термінову нараду.

“Вранці непізнаний повітряний об’єкт увійшов у повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною і з моменту перетину кордону до зникнення сигналу спостерігався радарами ППО країни”, – офіційно повідомили у Збройних силах Польщі.

У Польщі не можуть знайти об’єкт, який залетів з України

Люблінський воєвода повідомляє, що невідомий предмет бачили біля Грубешова. Зараз там тривають пошуки.

“Ми підтримуємо зв’язок із жандармерією та Головним управлінням поліції, ми отримали інформацію, що біля Грубешова на радарі з’явився об’єкт. У нас немає підтвердження, що він впав у нашому воєводстві. 10:53 будьте спокійні та терплячі, служби працюють”, — повідомив Кшиштоф Коморовський у соцмережах.

На інцидент вже відреагував міністр національної оборони.

“У зв’язку з появою невпізнаного об’єкта в повітряному просторі Польщі державні служби негайно відреагували. Через Бюро національної безпеки я контактую з президентом, прем’єр-міністром, начальником Генштабу та оперативним командувачем Збройних сил”, – запевнив Владислав Косіняк-Камиш.

У Польщі проведуть термінову нараду через невідомий об’єкт у небі

Канцелярія польського президента повідомила, що Анджей Дуда спілкувався з міністром національної оборони щодо невпізнаного об’єкта, який прилетів до Польщі. Прийнято рішення скликати термінову нараду.

“Сьогодні о 13:00 в Бюро національної безпеки відбудеться термінова нарада з міністром Владиславом Косіняком-Камишем, начальником Генерального штабу Війська Польського генералом Вєславом Кукулою та начальником Генерального штабу Війська Польського, генералом дивізії Мацєєм Клішем”, – передає портал interia.pl.

Польський генерал у відставці Ярослав Крашевський припускає два сценарії.

“Перший сценарій полягає в тому, що ми, ймовірно, маємо справу з елементом, який просто залетів на нашу територію — як це вже сталося раніше, коли загинули двоє наших громадян (у листопаді 2022 року у польському Пшеводуві впала ракета, вбивши двох людей, — авт.)”, — сказав Крашевський в ефірі TVN24.

Другий сценарій, як заявив Крашевський, передбачає, що один із ракетних ударів був завданий з боку Білорусі.

“Знову росіяни або промахнулися, або зробили це навмисно, тому що немає сенсу морочитися, РФ зробить усе, щоб зламати волю Заходу підтримувати Україну в її оборонній діяльності та рішуче перемогти Росію”, – додав співрозмовник TVN24.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...