Опубліковано: 28 Грудня, 2023. Переглядів: 334


В одному з регіонів України збільшують кількість блокпостів: навіщо це роблять

На Київщині з 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року відбуватимуться посилені контрдиверсійні та безпекові заходи. Для цього в області збільшують кількість блокпостів. Таке рішення ухвалили на раді оборони Київщини з метою захистити столичний регіон під час новорічних свят, бо “ворог може вдаватися до нових провокацій”.

Про посилення безпекових заходів повідомив Руслан Кравченко, голова Київської ОВА.

Як зазначив Кравченко, безпекові заходи проводитимуть СБУ, Національна поліція, Нацгвардія та 114 окрема бригада територіальної оборони. По території області збільшиться кількість блокпостів – скільки саме їх буде чи на скільки збільшиться їхня кількість, в адміністрації не вказали.

Там зазначили, що ретельній перевірці підлягатимуть також місця найбільшого скупчення людей: торгові центри, супермаркети, вокзали, медичні заклади тощо. Зокрема, у поліції сподіваються, що така робота сприятиме розшуку порушників закону. За даними поліції, через здійснення кримінальних та адміністративних правопорушень в розшуку перебувають понад 11 тисяч осіб.

“Тож прошу кожного мешканця Київщини, а також гостей області з розумінням ставитися до посилених безпекових заходів та можливої зупинки автотранспорту на блокпостах. Також нагадую про необхідність при собі мати документи, які посвідчують особу”, – зазначив голова Київської ОВА.

Нагадаємо, з 25 по 28 грудня у Києві угрупування сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з Київською міською військовою адміністрацією, Патрульною і Національною поліцією та іншими структурними підрозділами проводили навчання в різних районах столиці: вони передбачають розгортання тимчасових блокпостів.

Ще 25 грудня, коли фото блокпостів почали активно поширювати у соцмережах, у правоохоронних органах заявили, що у столиці проводяться спеціальні заходи. За словами силовиків, автомобілі перевіряють нібито на наявність заборонених речей, а повістки нікому не видавали.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...