Опубліковано: 28 Грудня, 2023. Переглядів: 250


Путін сказав Сі Цзіньпіну, що воюватиме проти України ще п’ять років – ЗМІ

У березні 2023 року під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Москви російський диктатор Володимир Путін сказав йому, що РФ воюватиме проти України ще принаймні п’ять років.

Про це розповіли “чисельні джерела, знайомі з дипломатичними маневрами між Китаєм та Росією”, повідомляє видання Nikkei Asia.

“Очевидно, це був спосіб Путіна узагальнити ситуацію, яка на той час була не на користь Росії, і запевнити Сі, що зрештою Росія вийде переможцем”, – пише видання.

Водночас минулого тижня видання The New York Times повідомило, що щонайменше з вересня Путін використовує посередників, щоб “сигналізувати” про нібито готовність до припинення вогню за умови, що Росія зможе зберегти території, які вона зараз окуповує.

Але, як вважає автор публікації Nikkei Asia Кацудзі Наказава, враховуючи слова Путіна Сі Цзіньпіну у березні, його “сигнали” не варто сприймати за чисту монету.

“Можливо, Путін хоче просто створити ілюзію того, що він рухається до припинення вогню або навіть до миру напередодні президентських виборів у Росії в березні, вважаючи, що така атмосфера сприятиме йому на виборах”, – йдеться у публікації.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...