Опубліковано: 30 Грудня, 2023. Переглядів: 649


У ЗСУ сказали, кому не вручатимуть повістки у громадських місцях

Співробітники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не вручатимуть повістки у громадських місцях тим, хто має із собою облікові документи.

Усім іншим повістки можуть виписувати на блокпостах, а також в інших громадських місцях. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає Gazeta.ua.

“Якщо у вас є із собою документи і військово-обліковий документ, то до вас питань не буде. Це більше стосується тих, хто уникає постановки на військовий облік”, – сказав Фітьо.

Він нагадав, що перша повістка не означає відправлення на фронт. Йдеться про уточнення облікових даних. Після цього чоловік проходитиме медичний огляд.

“Якщо немає підстав для відстрочки, ваша професія зараз затребувана, то виписується друга повістка, за якою вас відправляють до навчального центру”, – розповів Фітьо.

Навчання триває щонайменше місяць, потім відведено два тижні на злагодження підрозділу.

“Якщо професія складніша, то навчання може тривати два-три місяці, зокрема й за кордоном. Після цього тільки ви вирушаєте до військової частини. Перша повістка – це не відправлення на війну”, – додав Фітьо.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...