Опубліковано: 30 Грудня, 2023. Переглядів: 529


Війна довга: Офіс президента прокоментував зміни у мобілізації

Законопроєкт про мобілізацію винесуть на голосування Верховної Ради лише після обговорення і внесення змін.

Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, повідомила “Українська правда“.

“Чи буде він (законопроєкт) у такому вигляді? Ні. Безумовно, для того і вноситься певний законопроєкт – для обговорення.

Після того, як будуть внесені відповідні зміни, ми отримаємо більш-менш оптимальний законопроєкт. Який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна, і РФ не буде десь там зупинятись, вона буде тиснути, доки не програє цю війну”, – сказав Подоляк.

“Побачите, цей законопроєкт буде обговорено і врегульовано так, щоб там були відповідні правильні нормативні позиції. Після цього, безумовно, парламент буде його голосувати у першому, другому читанні, і будемо мати новий закон про мобілізацію”, – заявив радник керівника ОП.

Подоляк сказав, що нинішня війна “потребує правильного юридичного оформлення і щодо мобілізаційних процесів”.

“Тому що той закон, який сьогодні використовується, не відповідає нинішнім реаліям. І тому це дуже добре, що на рівні Генерального штабу, Міністерства оборони, Міністерства фінансів чи Кабміну в цілому, на рівні профільних комітетів Ради, на рівні експертного середовища відбувається дискусія”, – заявив радник керівника ОП.

Усе суспільство має зрозуміти, що в Україні йде велика війна, сказав Подоляк.

“Якщо Росія не програє цю війну, вона захоче встановити тут окупаційний режим із відповідними трагічними наслідками для десятків чи сотень тисяч громадян України. Треба це усвідомити”, – заявив радник керівника ОП.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...