Опубліковано: 1 Грудня, 2023. Переглядів: 1508


На Закарпатті чоловіка з магазину забрали до ТЦК: суд ухвалив несподіване рішення

У Закарпатській області судили чоловіка, якого з магазину забрали до ТЦК і СП (територіальний центр комплектування та соціальної підтримки) та визнали придатним до служби в ЗСУ, проте він відмовився від мобілізації. Однак покарання він не отримав. Про це йдеться у вироку Тячівського районного суду Закарпатської області, пише ТСН.

На суді чоловік заявив, що повістки він не отримував та не ухилявся від служби в Збройних силах.

За даними суду, жителя Закарпаття 26 лютого 2022 року визнали придатним до служби в армії та вручили повістку, проте він не прийшов до пункту збору.

На суді чоловік пояснив, що 26 лютого 2022 року він повернувся з Києва, де був на заробітках. Того ж дня у приміщенні магазину його затримала поліція та відвезла до військкомату.

Там військово-лікарська комісія (ВЛК) визнала його придатним до служби в армії. Житель Закарпаття пояснив, що він не проходив медичної комісії, його лише запитали, чи хворіє він. Той повідомив, що у нього «вроджена вада серця та проблеми із психікою», він перебуває на обліку у лікаря-нарколога.

Після цього чоловіка відпустили додому та сказали прийти до ТЦК наступного дня. Призовник наполягав, що жодного офіційного документа йому не давали.

Представник ТЦК та СП заявляв, що чоловіку вручили мобілізаційне розпорядження, проте той відмовився від служби в армії.

Під час розгляду справи суд встановив, що працівники ТЦК і СП припустились технічної помилки під час заповнення мобілізаційного розпорядження. Також вони не зафіксували відмову чоловіка від проходження служби в армії.

Суд виправдав чоловіка та відпустив його на волю.

Читайте також: З 1 грудня на Закарпатті запроваджується режим перевірки документів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...