Опубліковано: 1 Грудня, 2023. Переглядів: 210


В Україні подорожчали автономери: кому доведеться платити більше

Кабмін підвищив вартість популярних номерних знаків з визначеними цифровими комбінаціями. Водночас автономери, на які низький попит, подешевшали.

Вартість платних номерних знаків уряд переглянув після запровадження опції онлайн вибору та бронювання номерних знаків через Електронний кабінет водія. За даними МВС, менш як за чотири місяці від впровадження цієї опції нею скористалися понад 15 тисяч разів.

— Платні цифрові комбінації номерних знаків видають винятково за бажанням особи, — розповідає Віра Кельба, головна спеціалістка сектору комунікації регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. — Водночас номерний знак із комбінацією цифр, яка відмінна від платних номерних знаків, можна отримати безплатно під час реєстрації чи перереєстрації авто у сервісному центрі МВС, сплативши лише вартість виготовлення номерного знака.

— Розкажіть, які зміни відбулися у вартості платних номерних знаків? 

— Платні номерні знаки з визначеними цифровими комбінаціями для мопедів, причепів, мотоциклів матимуть єдину вартість — дві тисячі гривень. Досі їх ціна була така ж, як і для авто або автобусів. Значно зросла вартість номерних знаків для авто і автобусів з цифровою комбінацією 0001, 0007 та 7777. Вони вартуватимуть 80 тисяч гривень, раніше було 36 тисяч гривень.

Якщо у номерних знаках послідовні комбінації цифр від 0002 до 0005, 0008 та 0009, потрібно буде заплатити 50 тисяч гривень (було 36 тисяч), якщо є чотири одинакові цифри (окрім 6666 та 7777) — також 50 тисяч гривень (було 36 тисяч). Коли у номерних знаках послідовні цифри 0123 та 1234, доведеться викласти 15 тисяч гривень (було 12 тисяч). Якщо номер починається з двох нулів, а наступні цифри не однакові — 10 тисяч гривень (було 9,6 тисячі).

— Чи є платні номерні знаки, ціна яких знизилася? 

— Суттєво, до 10 000 гривень, зменшено вартість номерних платних знаків із цифрою 6 (0006 та 6666). Комбінація із двох послідовних однакових пар цифр, одна з яких 66, коштуватиме 4 тисячі гривень. Стільки ж коштуватимуть номерні знаки, у комбінації яких стоятимуть підряд три 6. Оновлена вартість платних номерних знаків вказана без урахування ПДВ.

Юля Томчишин, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...