Опубліковано: 29 Листопада, 2023. Переглядів: 297


Вас мобілізовують. Поради, як швидко пройти комісію

Багато військовослужбовців і військовозобов’язаних за два роки повномасштабної війни не один раз зіштовхувався із проблемами при проходженні військово-лікарських комісій.

Про це сказав юрист Ілля Шипко, повідомили “РБК-Україна“.

“Проблеми бувають різні. Починаючи з неналежного та неякісного огляду хвороб, наявних у військовозобов’язаних, лікарями ВЛК, неврахування та незазначення у висновку всіх наявних проблем зі здоров’ям та діагнозів і закінчуючи відміткою у заключенні ВЛК “обмежено придатний до військової служби” в осіб з другою, третьою, а інколи й з першою групою інвалідності”, – сказав Шипко.

“Перш за все, щоб лікарі ВЛК комісії змогли врахувати всі ваші захворювання, треба надавати лікарську документацію по тих чи інших проблемах зі здоров’ям: заключення, епікризи, рентген-знімки, результати аналізів”, – сказав юрист.

У ТЦК лікарі з більшою довірою відносяться до медичної документації, яка була отримана саме у державних лікарняних установах, а не приватних клініках, сказав Шипко.

“Також варто розуміти, що у разі неврахування та ігнорування певних діагнозів завжди є можливість не погодитись з рішенням ВЛК місцевого рівня й оскаржити його до обласного ВЛК, а потім за необхідності – і до ЦВЛК”, – сказав Ілля Шипко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...