Опубліковано: 24 Листопада, 2023. Переглядів: 591


Загибель школяра: з’явилися нові деталі трагедії, поліція затримала вчителя

На Івано-Франківщині під час заняття зі стрільби загинув 14-річний школяр. У нього вистрелив однокласник. Дитина померла до приїзду “швидкої”. Поліція затримала вчителя, який проводив заняття.

Як повідомили правоохоронці, в приміщенні ліцею згідно з розкладом проводилось гурткове заняття зі стрільби по мішенях із пневматичної гвинтівки.

Однак заходи безпеки були порушені – практичні стрільби відбувались на коридорі загального користування.

На уроці застрелили дев’ятикласника: у поліції розповіли деталі трагедії

За попередньою інформацією, учня ліцею застрелили з необережності.

“Під час цього заняття учень 9-го класу, 15-річний підліток, при перезаряджанні пневматичної гвинтівки з необережності здійснив постріл в іншого учня. Куля калібру 4,5 мм поцілила в область грудної клітки. Від отриманої травми 14-літній хлопець помер до приїзду швидкої допомоги. На момент події, вчитель був присутній в коридорі, де відбувались стрільби”, — йдеться у повідомленні поліції.

Як повідомляє “Суспільне”, першу домедичну допомогу пораненому учню надавав директор ліцею, згодом — працівники місцевої амбулаторії.

“Вчора між 15:00 та 16:00 прибігли два хлопчики. Вони були дуже стурбовані. Що сталося, ми не зрозуміли, єдине, що був урок та травмували дитину. Ми зі старшою сестрою швидко взяли сумку “невідкладки”, тонометр, джгут. Першою прибігла Ірина Іванівна. Вона побачила директора, що надавав першу домедичну допомогу. Після ми почали міряти пульс, тиск. Дитина не подавала ознак життя. Ми почали непрямий масаж серця, вкололи маніпуляцію, щоб підняти тиск, хоч його не було”, — розповіла Ольга Атаманюк, фельдшерка комунального підприємства “Пасічнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги” села Пнів.

Медики “швидкої”, які приїхали через кілька хвилин, констатували смерть дитини.

60-річного вчителя, жителя міста Надвірна, який проводив урок зі стрільби, затримали. Під час обшуку за місцем його проживання вилучено пневматичну гвинтівку. Як розповіли у поліції, на занятті було приблизно 15 учнів 9, 10 та 11 класів. Вчитель проводив заняття у коридорі закладу без дотримання заходів безпеки та з численними порушеннями.

Начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук розповіла, що три гвинтівки закупили на запит директора навчального закладу. Зброя не передбачає спеціальних дозволів на придбання.

Слідчі розпочали два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 119 (Вбивство через необережність), а також ч. 2 ст. 137 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинили смерть неповнолітнього) ККУ.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...