Опубліковано: 17 Листопада, 2023. Переглядів: 435


Орбан заявив, що ситуація з угорською мовою на Закарпатті гірша, ніж за часів СРСР

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що нинішня ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті гірша, ніж у період Радянського Союзу. Про це він сказав 17 листопада на засіданні Угорської постійної конференції, повідомляє медіа “RTL.hu”.

За словами Орбана, закарпатські угорці перебувають у найгіршій ситуації, а політичне керівництво України йде шляхом, який Угорщина не може підтримати.

Прем’єр зазначив, що Угорщина надасть усю допомогу закарпатським угорцям, оскільки Україна “продовжує карати закарпатців”. Орбан також заявив, що Україна веде війну без міжнародно визнаної мети.

За його словами, на останньому засіданні ЄС він запропонував розробити “план Б” для України, який був би кращим, ніж продовжувати “теперішню безнадійну ситуацію”, в якій тисячі гинуть у “християнсько-громадянській війні”.

Що відомо

Угорщина продовжить блокувати військову допомогу Україні у розмірі 500 мільйонів євро у рамках Європейського фонду миру, — заявив 13 листопада міністр закордонних справ Петер Сіярто. За його словами, блокування протримається доти, доки Україна не надасть Угорщині гарантій, що більше не вноситиме OTP Bank або інші угорські компанії до міжнародного списку спонсорів війни.

Відносини між Україною та Угорщиною залишалися напруженими через позицію угорського уряду стосовно санкцій ЄС проти РФ. Зокрема країна не підтримувала обмеження проти російського нафтового і газового сектору.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що ставлення Угорщини до України лишиться незмінним, допоки прем’єром лишається Орбан.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...