Опубліковано: 15 Листопада, 2023. Переглядів: 285


Деякі українці зможуть отримати понад 10 тис. грн: кого стосується

В наслідок повномасштабного вторгнення багато українців потребують фінансової допомоги. Її надають як держава, так і країні-партнерки. Наразі українці можуть отримати фінансову допомогу від Естонської ради в справах біженців. Гроші виплачуються впродовж 3-х місяців. За місяць можна отримати допомогу у розмірі 3,6 тис. грн на місяць. На виплати претендують громадяни, які проживають на одній із шести прифронтових регіонів.

Про це йдеться на сайті організації.

Кошти можуть отримати українці з таких областей:

  • Запорізька;
  • Донецька;
  • Луганська;
  • Харківська;
  • Херсонська;
  • Миколаївська.

Зазначається, що для оформлення фінансової допомоги потрібно подзвонити за телефоном: 067 105 28 03. Під час дзвінка треба натиснути кнопку, що відповідатиме області, в якій ви проживаєте:

  1. Харківська, Донецька;
  2. Запорізька, Луганська;
  3. Херсонська, Миколаївська.

Якщо заявку буде схвалено, то номер телефону додадуть до бази даних. Тоді вже можна буде заповнити онлайн-форму. Після остаточного підтвердження на банківський рахунок “прийдуть” кошти.

Проте існує й другий спосіб для оформлення заявки. Він більше підходить для жителів тимчасово окупованих територій – потрібно подати запит на сайті. Результати будуть надіслані на вашу електронну пошту.

Варто додати, що, якщо ж виявиться, що домогосподарство вже отримує аналогічну допомогу від іншого агентства або організації за той самий період, таке домогосподарство буде виключене з багатоцільової грошової допомоги Естонської ради у справах біженців.

Наголошується, що у зв’язку з великою кількістю звернень, повторно подати заяву на отримання багатоцільової грошової допомоги можливо за шість місяців після отримання попередньої виплати.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...