Опубліковано: 14 Листопада, 2023. Переглядів: 904


Ракетний удар по Закарпатській 128-й бригаді: Умєров розповів про результати перевірки

Головна інспекція Міноборони доповіла міністрові Рустему Умєрову про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Про це міністр оборони повідомив у Facebook.

“Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути”, — написав він.

Міністр підтвердив, що бійців зібрали у дворі будинку, щоб нагородити, але при цьому “було проігноровано всі правила маскування”. Поруч припаркували більше десяти автомобілів.

“В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал “ракетна небезпека”. На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було”, — зазначив Умєров.

За його словами, слідство у цій справі триває, зокрема його веде ДБР.

“Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання. Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима”, — написав міністр.

Нагадаємо, 3 листопада у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета поцілила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали та вишикували для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії. Є загиблі та поранені серед військових.

Закарпатська 128-ма бригада підтвердила загибель 19 військових унаслідок російського ракетного удару у Запорізькій області 3 листопада.

На Закарпатті 6 листопада оголосили триденну жалобу за загиблими військовими 128 бригади.

6 листопада президент Володимир Зеленський поінформував, що командира 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитра Лисюка відсторонили від посади на час слідства.

Читайте також: Мішенню росіян міг бути командир Закарпатської 128-ї бригади — ДБР


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...