Опубліковано: 9 Листопада, 2023. Переглядів: 1223


Закарпатська 128-ма бригада зазнала втрати (+ФОТО, ВІДЕО)

З військовослужбовцем 128-окремої гірсько-штурмової бригади Сергієм Кузнєвим попрощалися в Ужгороді.

Захисник загинув 3 листопада через влучання російської ракети в Запорізькій області.

Прощання із захисником Сергієм Кузнєвим провели на площі Народній в Ужгороді. Попрощатися з героєм прийшли рідні, друзі, побратими та волонтери.

Серед тих хто прийшов провести захисника у останню дорогу й Іван Райко. Чоловік розповідає, що Сергій Кузнєв захищав Україну в 2014 році в артилерійському підрозділі. Також брав участь в обороні Дебальцеве. Після повномасштабного вторгнення знову став на захист України.

“Це мій друг, однодумець, тому що з 2014 року він зайняв правильну позицію і пішов боронити нашу державу ще на початку не повномасштабного вторгнення. Зараз ми співпрацювали у плані волонтерства. Хочу наголосити, що це дуже велика втрата для Ужгорода, для України, це велика втрата, так само, як для сім’ї, адже зараз втрачаємо найкращих”, — розповідає Іван Райко.

Подарунок Сергія Кузнєва – прапор України, який він надіслав з фронту показує ужгородка Лілія Лукеча.

“Там є — “Все буде Україна”, “Містер Дрон”, я до речі, не знала,і 30 числа його запитала: Сергій, ти мені передав подарунок, а там немає твого підпису. Він каже: є. Дрон — це він. Ми дуже плідно з ним до останнього працювали, він мене привів у волонтерство: 2-го березня подзвонив, коли вже розпочалася війна, і казав — Ліля, мені потрібна твоя допомога, щоб ти допомогла. Коли хлопців набирали в нові батальйони, просто, щоб була якась підтримка, там кава, чай, якісь тістечка. Він мене привів, і от з того часу у мене дуже багато знайомих військових саме через Сергія. І все волонтерство до сьогоднішнього дня має пов’язано з Сергієм”, — згадує Лілія Лукеча.

Захисник України Сергій Кузнєв був офіцером Збройних Сил України. Впродовж 1998-2007 р. проходив військову службу в гірсько-піхотному батальйоні. Після звільнення в запас заснував власну справу, яку закрив у 2014 році та поїхав захищати Україну від російської агресії. Після демобілізації долучився до команди Міністерства у справах ветеранів України. У 2022 році знову пішов боронити Україну. У складі 128-ї бригади брав участь у визволенні Херсону та захищав Бахмут.

Загинув від російської ракети 3-го листопада 2023 року під час виконання наказу. У Сергія Кузнєва залишилися мати Галина, дружина Наталія та донька Анна.

Вічна пам’ять та шана Герою!

В Ужгороді попрощалися з полеглим закарпатським військовим Сергієм Кузнєвим

Сергій Кузнєв

Сергій Кузнєв

Сергій Кузнєв

Сергій Кузнєв

Сергій Кузнєв


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...