Опубліковано: 21 Квітня, 2024. Переглядів: 317


Які батарейки можна заряджати, а які – ні: інакше вибухнуть

Далеко не всі батарейки можна заряджати, адже вони мають властивість вибухати.

Тому слід вдивлятися у тип батарейок, на їхнє маркування, інструкцію і стан. Gazeta.ua пояснить, які батарейки можна заряджати.

Почнемо з основ – звичайні одноразові алкалінові батарейки можна заряджати, але за наявності спеціального пристрою.

Водночас головна помилка багатьох – спробувати відновити 100% заряд батарейки, але цього допускати не можна, інакше можете собі зашкодити.

Як дізнатися, що батарейку можна зарядити

Заряджати можна зазвичай (акумуляторні) батарейки, які перезаряджаються.

Подивіться на маркування. Акумуляторні батарейки зазвичай мають позначення, такі як “NiMH” (нікель-метал гідрид) або “Li-ion” (літій-іонні).

Переконайтеся, що у вас є правильний зарядний пристрій, сумісний з типом батарейок, які ви хочете зарядити.

Завжди дотримуйтесь інструкцій, наданих виробником акумуляторів та зарядного пристрою.

Як батарейки можна заряджати, а які – ні

Батарейки типу AA Alkaline LR6 1.5 V, AA або AAA, батарейки у формі таблеток, лужні батарейки, сольові батарейки не призначені для зарядки і є одноразовими.

А ось акумуляторні пальчикові батарейки, як правило, мають тип NiMH (нікель-металогідридні). Вони призначені для багаторазової перезарядки і можуть бути заряджені з використанням відповідного зарядного пристрою.

Більшість акумуляторних батарейок можна заряджати багаторазово, а саме:

NiMH (нікель-металогідридні батарейки). Ці батарейки широко поширені і часто використовуються в пристроях, таких як ліхтарі, іграшки, бездротові телефони та інше.

Li-ion (літій-іонні батареї). Літій-іонні батареї часто використовуються в портативних електронних пристроях, таких як смартфони, ноутбуки та планшети. Їх можна заряджати за допомогою відповідних зарядних пристроїв.

LiPo (літій-полімерні батарейки). Ці батарейки часто застосовуються в безпілотних літальних апаратах (дронах), радіокерованих іграшках і деяких портативних пристроях. Їх також можна заряджати за наявності сумісного зарядного пристрою.

NiCd (нікель-кадмієві батарейки). Хоча більш рідкісні, але деякі старі пристрої та системи все ще використовують нікель-кадмієві батареї, які також можуть бути перезаряджені.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...