Опубліковано: 27 Жовтня, 2023. Переглядів: 224


Угорщина та Словаччина блокують 50 млрд євро допомоги ЄС Україні

Лідери ЄС в Брюсселі в п’ятницю обговорюють міграцію та економічну конкурентоспроможність блоку.

Про це пише видання Politico.

Під час обговорення перегляду бюджету ЄС досягли загального консенсусу щодо передбачених додаткових 50 млрд євро для України, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Прем’єр-міністри Угорщини та Словаччини виступають проти пакету допомоги в розмірі 50 млрд євро для України, за словами дипломата, поінформованого про дискусії лідерів.

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що підтримка ЄС не працює, про що він публічно заявив також перед брифінгом. Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо назвав занепокоєння корупцією в Україні, сказав дипломат. Він у своєму виступі заявив, що йому важко продати вдома витрати додаткових грошей на корумповану Україну.

Оновлення бюджету ЄС потребує підтримки всіх 27 членів ЄС.

Брюссель сподівається переконати Угорщину відмовитися від свого права вето щодо України. ЄС може за це віддати Будапешту частину коштів, затриманих Євросоюзом через тривалу суперечку щодо верховенства права в цій країні. ЄС тепер стикається зі ще одним головним болем – Словаччиною.

Рішення щодо оновлення бюджету блоку мають прийняти до кінця року, щоб забезпечити продовження підтримки Києва, оскільки поточне фінансування ЄС для Києва має завершитися в 2023 році.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...