Опубліковано: 24 Жовтня, 2023. Переглядів: 341


Колаборант з Закарпаття допомагав росіянам виготовляти зброю

Служба безпеки України викрила на Закарпатті місцевого підприємця, який допомагав росіянам виробляти високотехнологічне обладнання для військових кораблів.

Зловмисник постачав вогнетривку сировину для виплавки сталі та її подальшого застосування для виробництва радіолокаційних комплексів суден російського флоту. Про це повідомили СБУ і Закарпатська обласна прокуратура.

Для реалізації оборудки фігурант виїхав до однієї з країн Європейського Союзу, звідки перевозив відповідну сировину нібито для замовників з Близького Сходу.

Насправді він переправляв придбану продукцію через Білорусь покупцям в РФ і та на тимчасово окуповані території України, зокрема в Крим.

Для перевезення оптових партій сировини зловмисник використовував вантажівки власного автотранспортного підприємства у ЄС.

Зловмисник поставив росіянам декілька партій сировини на понад 12 млн у гривневому еквіваленті.

Закарпатець протягом цього року систематично здійснював поставки вогнетривких матеріалів.

Серед отримувачів товару був Новолипецький металургійний комбінат.

Там сировину використовували у процесі виробництва сталі, яку комбінат постачав підприємствам російського оборонного сектору.

Сталь надходила до російських виробників електротехнічного обладнання, яке використовують у військовій сфері, чи підприємств ворога, що спеціалізуються на виготовленні військового озброєння – систем керування вогнем корабельної артилерії.

“Під час обшуків в офісних приміщеннях фігуранта на Закарпатті виявлено фінансово-господарську документацію із доказами оборудок”, – пише СБУ.

Наразі зловмисник переховується від правосуддя за кордоном.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...