Опубліковано: 23 Жовтня, 2023. Переглядів: 767


В Україні змінили правила проходження техогляду авто: коли запрацює революційне нововведення

В Україні запровадять відеофіксацію процесу оформлення та проходження технічного контролю транспортних засобів. Впровадження нововведення планується розпочати через шість місяців після закінчення або скасування воєнного стану. Про це пише Avtosota.

Повідомляється, що ці зміни були запроваджені відповідно до Постанови КМУ № 514, яка набула чинності 25 серпня 2023 року.

Відеофіксація унеможливить будь-які спроби підробки результатів техогляду або фальсифікації протоколу техогляду.

Серед змін також запровадження електронних протоколів. Ці цифрові документи містять вичерпну інформацію про проходження техогляду, включаючи дату, час та результати перевірки. Завдяки оцифруванню цих протоколів процес отримання необхідних документів стане зручнішим та значно зменшить використання фізичних паперових документів.

Повідомляється, що цсі записи, фото- та відеоматеріали процедури перевірки транспортного засобу будуть зберігатися на пунктах технічного контролю протягом усього терміну дії протоколу обов’язкового технічного контролю.

Обов’язковий технічний контроль включає перевірку критично важливих компонентів транспортного засобу, таких як:

  • гальмівна та рульова системи,
  • зовнішні світлові прилади,
  • пневматичні шини та колеса,
  • світлопропускання скла,
  • а також газобалонне обладнання, якщо воно застосовується,
  • ГБО газ-тайм

Окрім цього, під час цієї комплексної перевірки буду пороводитися перехресна перевірка ідентифікаційних номерів та номерних знаків транспортного засобу з даними в реєстраційних документах, а також оцінюватися комплектність транспортного засобу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...