Опубліковано: 20 Жовтня, 2023. Переглядів: 227


В Україні з’явиться екологічний податок

В Україні можуть ввести податок на захоронення відходів. Мінприроди спільно з Міністерством фінансів та податковою службою розробляють відповідний законопроєкт.

Екологічний податок на захоронення відходів матиме коефіцієнти. Про це розповіла заступниця міністра Вікторія Киреєва в інтерв’ю “Українському радіо”.

“Для тих, хто збиратиме несортоване сміття, ставка податку буде вищою, ніж ставка для тих, хто сортує. Перевізникам та операторам полігонів буде невигідно працювати з несортованим сміттям. Хочете платити менший податок – сортуйте сміття”, – сказала вона.

Киреєва зауважила, що за рік в Україні утворюється понад 10 млн тонн відходів.

“Це дуже великий обсяг, завдання Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів (Мінприроди) зробити, щоб захоронення стало невигідним, а перероблення, навпаки, приносило заробіток та інвестиції”, – пояснила чиновниця

Також у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про відходи тари та упаковки.

“Від тари та упаковки найбільший відсоток відходів, і ми не знаємо, що з ними робити. Сюди відносяться і пластикові пляшки, і папір, і обгортки, і скляні та алюмінієві банки, і багато іншого. Це, напевно, 95% тієї сировини, яке потрібно сортувати. І новий закон чітко впроваджує цей механізм”, – додала заступниця міністра.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...