Опубліковано: 17 Вересня, 2023. Переглядів: 843


Радник голови ОП розповів, що чекає на ухилянтів після повернення з-за кордону

Громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з юридичними проблемами після повернення додому.

Щодо втікачів, які придбали фіктивні довідки і виїхали за кордон, будуть судові рішення, оскільки такий документ є проявом корупційної дії. Про це радник голови Офіса президента Михайло Подоляк повідомив під час ефіру з російською опозиціонеркою та публіцисткою Юлією Латиніною.

“На основі цього треба буде звертатися в суди тих країн, де вони перебувають як біженці з певними юридичними статусами, щоб їм це скасували, і в судах цих країн довести, що ця людина отримала довідку не належним чином”, – зауважив Подоляк.

Водночас радник голови ОП визнав складність юридичної процедури екстрадиції ухилянтів з країн Заходу, де вважають, що людина має право боятися воювати, тому вважає, що в такий спосіб на масове повернення цих людей сподіватися не варто.

“Але будуть реєстри людей, які отримували фіктивні довідки і тоді в них будуть проблеми вже при поверненні до України, будуть йти юридичні процедури. Якщо вони добровільно зараз не повертаються, то коли війна закінчиться у них будуть певні юридичні проблеми – будуть вияснятися підстави, на яких вони покинули країну, тощо”, – наголосив Подоляк.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...