Опубліковано: 17 Вересня, 2023. Переглядів: 424


Євросоюз посилює правила в’їзду для українців: подробиці

Євросоюз з 2024 року посилює правила в’їзду для мешканців безвізових країн. Зміни торкнуться й українців – для перетину кордону доведеться отримувати спеціальний дозвіл і сплачувати за нього збір у розмірі €7.

З наступного року для в’їзду до ЄС треба буде отримати дозвіл ETIAS, йдеться на сайті ЄС.

Також потрібно буде заповнити спеціальну анкету, яку мають схвалити.

“Заявка на отримання спеціального дозволу ETIAS зазвичай оброблятиметься протягом кількох хвилин. Водночас, можливо, що обробка заявки займе до чотирьох днів. Цей період також може бути подовжений на термін до 14 днів, якщо особу попросять надати додаткову інформацію або документацію. Якщо вас запросять на співбесіду, оформлення дозволу займе до 30 днів”, – йдеться у повідомленні.

Анкету ETIAS на в’їзд потрібно буде заповнити на офіційному сайті. Термін її дії становить три роки.

“Заявку на отримання дозволу на в’їзд ETIAS можна подати до того, як ви придбаєте квиток або забронюєте житло. Паспортні дані повинні збігатися з даними, зазначеними у вашому дозволі ETIAS”, – додають у відомстві.

Збір можуть не платити неповнолітні особи молодші 18 років, а також люди, які досягли 70-річчя. Не потрібно буде платити також особам, чиї зареєстрований партнер, дитина або батьки є громадянами країни ЄС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...