Опубліковано: 28 Серпня, 2023. Переглядів: 421


Папа Римський знову відзначився неоднозначною заявою на адресу росіян (ВІДЕО)

Папа Римський Франциск знову відзначився неоднозначною заявою на адресу росіян. Зокрема, назвав їх “спадкоємцями великої імперії, великої матінки-Росії”. Про це понтифік заявив на онлайн-зустрічі з католицькою молоддю Санкт-Петербурга.

“Ніколи не забувайте про спадщину. Ви спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії – великої, освіченої, країни великої культури та великої людяності.

Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої матінки Росії, йдіть вперед із цим. І дякую вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами”, – заявив Папа Римський.

Зазначимо, що “великі” правителі Росії, про яких згадав Папа, це Петро I, який влаштував зокрема Батуринську різанину, де московські війська вирізали всіх жителів міста, незалежно від віку та статі.

За різними оцінками, загинуло від 11 до 15 тис. батуринців. Також Петро I заборонив друк книг українською та вчинив багато інших дій, спрямованих на ліквідацію незалежності Гетьманщини.

Водночас Катерина II відома тим, що проводила політику русифікації України та викорінення гетьманства, знищила останній острівець української незалежності – Запорізьку Січ.

Зазначається, що тексти виступу Папи Римського Франциска, які опублікувала пресслужба Ватикану та сайт римсько-католицької архієпархії у РФ відрізняються. Vatican News не оприлюднив абзац про “велику Росію”, але ці слова Папи можна почути на відео на сайті Римсько-католицької архієпархії в РФ.

З вуст Папи Римського полилася російська пропаганда – МЗС

Папа Римський Франциск озвучує пропаганду країни-агресорки Російської Федерації.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він прокоментував виступ Франциска перед учасниками “всеросійського дня католицької молоді” у Санкт-Петербурзі 25 серпня.

“Саме такою імперіалістичною пропагандою, “духовними скрепами” і “потребою” у порятунку “великої матінки Росії” Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок і знищення сотен українських міст і сіл”, – сказав Ніколенко.

“Дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які, власне, і є причиною хронічної агресивності Росії, свідомо або несвідомо, звучать з вуст Папи Римського, місія якого, в нашому розумінні, як раз полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва”, – заявив речник МЗС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...