Опубліковано: 25 Серпня, 2023. Переглядів: 362


Банкір розповів, що може статися з курсом долара у вересні

Наприкінці серпня курс готівкового долара в Україні перебуватиме на поточному рівні 38-39 грн при коливаннях 10-30 коп. А ось восени на ринку очікуються зміни, які можуть призвести до курсу 37-40 грн/долар.

Про це OBOZREVATEL розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив: існує дуже висока ймовірність того, що на початку осені “НБУ поступово реалізовуватиме власну стратегію з лібералізації”.

Що передбачає повернення до:

  • інфляційного таргетування;
  • плаваючого курсу валют.

“Таким чином, саме у вересні офіційний курс валют наблизиться впритул до ринкового курсу, а ринок валют фактично знову стане ринком, як таким. За нашими оцінками, лібералізація ринку призведе до того, що базовим курсом стане курс в обмінних пунктах. З певними припущеннями, базові курсові коридори у вересні будуть на рівні 37-40 грн”, – сказав банкір.

Втім, визнав Лєсовий, не можна виключати і ймовірності певної “курсової хитавиці” – коли ситуативно курс стрибатиме вгору або падатиме вниз. Однак, зазначив він, навіть якщо це і станеться, то:

  • такі коливання не перевищуватимуть 4-5%;
  • в подальшому курс обов’язково повертатиметься до об’єктивного коридору.

“До такої ситуації варто поставитися по-філософському: гравці ринку адаптуватимуться до нових реалій, попит і пропозиція навряд чи будуть збалансованими. Але ближче до кінця місяця ринок повністю оговтається: буде сформований об’єктивний курс, який відображатиме реальну економічну ситуацію в країні та більш-менш буде подібним до курсу в серпні”, – резюмував банкір.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...