Опубліковано: 16 Серпня, 2023. Переглядів: 994


В Україні пропонують змінити правила мобілізації: хто вручатиме повістки

В Україні можуть змінити правила видачі повісток. Зокрема, змінити порядок проведення мобілізації пропонується законопроектом №9566.

Він уже зареєстрований у Верховній Раді. Про це повідомляє РБК-Україна.

Автор законопроекту ‒ нардеп Георгій Мазурашу. Він пропонує внести зміни до ст. 38 ЗУ “Про військовий обов’язок та військову службу”.

Так, комунальникам та власникам будинків хочуть надати право вручати повістки військовозобов’язаним чоловікам на законодавчому рівні. Їм також пропонується дозволити збирати інформацію про військовозобов’язаних чоловіків та сприяти їхньому прибуттю на виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У документі пропонується покращити процес мобілізації, щоб співробітники ТЦК “концентрувалися на роботі з мотивованими патріотами, які хочуть йти захищати Україну зі зброєю в руках”. А невмотивовані громадяни, які не хочуть ставати військовими, мають бути максимально залучені до роботи на підтримку та розвиток економіки.

У пояснювальній записці йдеться про те, що захист України можуть забезпечити лише мотивовані громадяни, готові та фізично, і морально воювати проти російських окупантів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...