Опубліковано: 6 Серпня, 2023. Переглядів: 406


Іспити на водіння: МВС попередило про штрафи до понад пів сотні тисяч гривень

29 липня набули чинності зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

Передбачена відповідальність для інструкторів, екзаменаторів та контролюючих органів. Штраф може сягати 51 тис. грн. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ.

Штрафи, передбачені для посадовців навчальних закладів

Порушення посадовими особами навчальних закладів тягне за собою накладення штрафу від 8500 до 13600 грн.

Що є порушенням з боку сервісних центрів МВС

Порушення посадовцями сервісних центрів МВС порядку проведення державної акредитації автошкіл і порушення встановленого порядку атестації їх спеціалістів тягнуть штраф від 8500 до 17 тис. грн.

Порушення працівниками територіальних сервісних центрів порядку прийому іспитів для отримання права керування транспортними засобами або видачі посвідчення водія ‒ штраф від 17 тис. до 34 тис. грн.

Що є порушенням з боку навчальних закладів

Здійснення підготовки, перепідготовки водіїв, яка не має чинного документа спеціаліста з підготовки водіїв.

Допуск осіб, які не склали теоретичний іспит, до практичної підготовки водіїв.

Проведення практичної підготовки водіїв з використанням транспортних засобів, обладнаних з порушенням вимог правил дорожнього руху, або особою, яка позбавлена права керування.

Якщо ці порушення будуть вчинені особою повторно протягом року, то за такі самі дії вже буде накладення штрафу від 34 тис. до 51 тис. грн. Також ‒ позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...