Опубліковано: 25 Липня, 2023. Переглядів: 398


У ДБР сказали, скільки років тюрми світить одіозному ексвоєнкому

Звільненому зі скандалом ексначальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову, який намагався втекти від слідства, загрожує до 10 років тюрми.

Борисову висунули підозри за трьома кримінальними статтями, розповіла радниця з комунікації Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян, передає “Радіо Свобода”.

“Якщо мені не зраджує пам’ять, то одна зі статтей – неправомірна вигода та незаконне збагачення. Також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем. І ще одна стаття – ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчиненого в умовах воєнного стану”, – сказала вона.

За підозрою Борисова за цими трьома статтями у суді проситимуть для нього найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

“Це означає, що слідство врахувало і журналістські розслідування, перевірило матеріали, які напрацювала НАЗК щодо незаконного збагачення. Ви знаєте, там досить велика сума – 188 мільйонів. І назбирало також та перевірило слідчо-оперативним шляхом свої матеріали. І це все вилилося в підозру, в його затримання. Відповідно наступний етап – це обрання запобіжного заходу”, – розповіла представниця ДБР.

Протягом терміну дії запобіжного заходу слідству належить дізнатися, звідки у матері, дружини та тещі одіозного ексвоєнкома з’явилися такі статки в європейській валюті та дороге майно.

“Якщо сукупно обрати, ми з вами можемо говорити, що можна до 10 років позбутися волі. Тому що це трішечки більше, ніж про звичайний злочин. Це злочин, скоєний в умовах воєнного стану”, – додала Сап’ян.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...