Опубліковано: 22 Липня, 2023. Переглядів: 423


Скандальному воєнкому повідомили про підозру (ВІДЕО)

Відстороненому одеському воєнкому Євгену Борисову повідомили про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби.

Державне бюро розслідувань та Офіс Генерального прокурора продовжують необхідні слідчі та процесуальні дії, повідомив у зверненні президент Володимир Зеленський.

“За даними слідства, в період дії воєнного стану члени родини підозрюваного, за його дорученням, придбали автомобілі преміумкласу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія на загальну суму понад 151 млн грн. При цьому офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат”, – повідомили в Офісі генерального прокурора.

Встановили, що на початку грудня 2022 року Борисов, будучи військовою службовою особою, яка відповідає за мобілізацію у регіоні, виписавшись з військового шпиталю, більш ніж два тижні не з’являвся на службу без поважних причин.

Потім він за відсутності визначеного для нього Міністерством охорони здоров’я закордонного лікування, обманом виїхав за межі країни. Разом з членами родини він майже місяць перебував у Молдові, Туреччині, на Сейшельських островах та в Іспанії.

“Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного в розшук та здійснення приводу з метою розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою”, – додали у повідомленні.

Мати Борисова минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад €4 млн і придбала автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн, передає Державне бюро розслідувань.

“Згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвоєнкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser. Дружина ексвоєнкома також придбала іншу закордонну нерухомість – офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів”, – додали у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...